Hvem er Læderhalsene?

Egorøve, linselus, syngesild, wannabe’s, spasmagere, skønsangere og popstjerner – vi har det hele i Danmarks største, mest højlydte og festlige showkor, hvor udstråling, sangglæde, fest, stemning og energi er vores varemærke.

Vores repertoire spænder vidt – INTET er for fint, funky eller fimset til os! – måske lige bortset fra Gospel!

Vi kalder os DANMARKS STØRSTE KOPIBAND, fordi vi spiller alle de fede numre, der for alvor kan sætte en fest i gang, og alle de smukke ballader der trækker vand i øjnene og giver os lyst til at kramme sidemanden.
Læderhalsene har solister til det hele og akkompagneres af et toptunet orkester, der får det hele til at svinge.

Læderhalsene blev stiftet i Helsingør i 1991. Musicalsangeren Søren Launbjerg var en af initiativtagerne. Ideen var at prøve at samle nogle af de kreative og musikalske kræfter, der var på spil i Helsingør og omegn og lave et fælles projekt.

Henrik Launbjerg, Peter Spies, Maria Montell, Morten Remar og soulsangerinden Karen var bl.a. en del af den oprindelige bemanding.
Vores allerførste job var en minimusical komponeret i anledning af LOs jubilæum – skrevet af bl.a læderhalsen Peter Spies. Siden hen stod Læderhalsene for uropførelsen af musicalen Atlantis på Bellevue Teatret.
Atlantis er skrevet af – dengang tre Læderhalse – Peter Spies, Thomas Høg og Sune Svanekier.

Efter Atlantis gik det stærkt, jobbene strømmede ind og vi optrådte nogle år i træk med Danmarks Radios Underholdningsorkester hvor vi bl.a lavede Disney-koncerter.
Sidenhen har vi lavet et væld af musicalkoncerter, popkoncerter, egne produktioner, TV-shows, reklamer, satire for P3 og masser af store firmajobs.